Tätskikt Badrum

arbetare som lägger tätskikt i badrum innan badrumsrenovering.

Tätskikta badrum börjar med att fastställa vilka områden i ditt badrum är mest sannolikt att påverkas av vatten och fuktuppbyggnad. De mest uppenbara områdena inkluderar ditt handfat, din toalett, ditt badkar, din dusch, golv och väggar som omger ditt badkar och din dusch. Tätskikt i badrum är ett bra sätt att inte bara bevara integriteten i ditt badrum utan också att se till att du inte utvecklar framtida vattenskador och mögel, som båda kan vara kostsamma och frustrerande att lösa.

Steg för tätskikta badrum

Steg till tätskikt i badrum inkluderar först att bedöma de områden som är mest benägna att komma i kontakt med vatten och senare generera mögel. De främsta områdena inkluderar väggar och golv runt din dusch och badkar. Dessa områden måste vattentätas med särskild omsorg, inklusive att använda en fuktspärr på väggarna. Men även krävs att en vattentät färg som förhindrar vatten från blötläggning i väggen själv. Du kommer också att vilja överväga kakel i alla hörn av ditt badrum där du inte har gips, eller andra byggmaterial. Vilka håller upp infrastrukturen i ditt badrum. Du kommer då vill installera en ventil i taket i badrummet för att frigöra rummet från fukt och förhindra mögel och ruttnande.

Badrum som skall sättas vid renovering.
plattsättare göteborg sätter tätskikt i lägenhetsrenovering.

Förhindra Mögel

Förhindrandet av mögel är en av de viktigaste stegen när det gäller tätskikt ditt badrum. Eftersom mögel lätt kan ackumuleras under väggar och strukturer, kan det vara svårt att upptäcka. Detta gör att det kan spridas över tiden går obemärkt förbi. Med hjälp av en fuktspärr i ditt hem kan du enkelt förhindra vatten från att sippra in i gips av ditt badrum. När du har en fuktbarriär och en luftventil som arbetar hand i hand med varandra, är dina chanser att mögel ackumuleras mindre och mindre.

Lätt att rengöra

En annan egenskap som vi vill lägga till själva processen att tätskikta badrum är att hjälpa dig att välja material. Välj gärna ett material som kommer att vara lätt att rengöra och inte lätt ger efter för vatten och fukt. Att välja byggmaterial som granit för dina bänkskivor eller betong för dina väggar. Innebär att du kommer att ha ytor som är lättare att rengöra. Samt att du inte kommer behöva att oroa dig för vattenfläckar och fuktskador på sådana material.

tätskikt längs kanten. Kaklade väggar runt ett badkar.
tätskikt sätts i hörnen i badrummet för att förhindra att fukt och smuts kommer mellan plattorna.

Skönhet och vackert badrum

Slutligen, vattentätt tätskikt i ditt badrum behöver inte betyda att sätta upp barriärer i varje hörn. Tätskikta badrum innebär helt enkelt att hitta de bästa lösningarna för att säkerställa att dina byggmaterial behålla sin skönhet och integritet över tiden. Vi gör detta genom att lägga till särskilda strukturer i hela ditt badrum som minskar uppbyggnaden av bla. fukt. Detta i sin tur gör att ditt badrum minskar förmågan för mögelbildning. Men även förhindrar att andra att material som exempelvis handfat, sakta förruttnar i ditt badrum. Plattor kan också användas för att förhindra ansamling av fukt och förhindra fukt från att sippra genom väggarna. Och genom sprickor som du kanske inte ens är medveten om. Ditt badrum kan vara både funktionellt, skyddat och vackert – allt på en gång!