Kakel Badrum

Vattenkran från ett renoverat kakel badrum.

Kakel Badrum har är något så många älskar och kakel är något som länge använts i många badrumsprojekt. Mest för att det kan erbjuda extrem hållbarhet och förhindra att fukt byggs upp på oönskade områden i badrummet. Vilket kan leda till mögeluppbyggnad. Vi erbjuder ett urval av plattor som kan användas i hela ditt badrumsprojekt. För att säkerställa att ditt badrum inte lider av mögel, och kan komma att ruttna.

Fördelar med plattor i badrum

Några av de stora fördelarna med att ha ett kakel badrum är dels att du inte behöver oroa dig för att vatten och fukt sipprar igenom. Eller att mögel byggs upp på och oönskade områden. Plattor är relativt lätt att rengöra och kan därför förhindra missfärgning och är värmebeständiga. Så du kan luta dig tillbaka och veta att dina plattor inte är mottagliga för potentiella skador som mattor eller trägolv skulle vara.

kakelrenovering i badrum utförd med kniv.
kvinna som visar upp badrumskakelplatta.

Dusch plattor

Duschkabiner kan installeras antingen på golvet i din dusch eller längs sidoväggarna, beroende på dina önskemål. För duschplattor använder vi ofta en annan typ av kakelmaterial som är halksäker och förhindrar faror. När man står eller går på plattorna Såsom stenplattor, kalksten, eller ens skiffer plattor. För det inre golvet i en dusch, skulle vi föredra att använda stenplattor och kakel med mer av en naturlig grus och styvhet. Eftersom de är mindre benägna att orsaka halka och glidning och andra faror i duschen. Naturstensplattor ger också en mjuk finish som ser bra ut mot alla badrum bakgrund.

Golvplattor

Om du funderar på kakel för golv i ditt badrum, kan vi rekommendera keramiska eller porslinsplattor. Då dessa typer av plattor kan glaseras för att förhindra färgning, missfärgning, och repor. Vi väljer dessa två material eftersom de också är extremt hållbara. Men även lätta att rengöra och ser bra ut i alla badrum. De är resistenta mot fukt och värme så att du kan använda golven till ditt förfogande och utan att oroa dig. För att du potentiellt kommer att skada dem om de kommer i kontakt med vatten eller värme.

mörkt kakel i badrum. Modernt renoverat badrum.
modernt renoverat badrum med golvvärme och glasdusch.

Golvvärme

En annan lyx som många kunder ofta frågar om för sina badrum kakel är uppvärmda plattor eller golvvärme. Uppvärmda plattor kan tillhandahållas för ditt badrumsgolv för att ge dig den ultimata inslag i lyx och kvalitet som gör att du kan känna dig bekväm när du går på ditt badrumsgolv barfota eller kliver ut ur duschen. Uppvärmda plattor kan också öka den totala värmen i ditt badrum, en plats som annars kan vara kyligare än andra rum. Det bör dock noteras att plattorna själva faktiskt inte är föruppvärmda i sig, men att de utvecklas genom ett underliggande värmesystem ansluten till ditt hem centralvärme enhet. Många kunder väljer att värma sitt badrumsgolv eftersom plattorna annars inte kan behålla värmen och kan gör ofta att rummet känns mycket kallare. Om du vill ha plattor som naturligt kommer att behålla värmen bättre, rekommenderar vi terrakotta plattor eller ens kalkstensplattor.

För kakel pris, ta och kontakta oss för att få ett av de bästa priserna i stan!